Sv. Klassisk Massage

Bokning sker nedan

Svensk klassisk massage, arbetades fram på 1800-talet av svensken Per Henrik Ling. I Sverige är han känd som den svenska gymnastikens fader. Ling reste runt och studerade massage- och gymnastikmetoder innan han utformade sin egen klassiska massage metod. Ling ville skapa en massagemetod som efterliknade rörelserna i den Svenska gymnastiken för att stimulera blodcirkulationen, stärka musklerna och skapa en bättre balans mellan kroppens muskler och skelett. Han menade att med massage trycks, tänjs vävnaderna, särskilt muskler, blodkärl och hud.

 

Massagemetoden är handfast och djupgående, den är både läkande, förebyggande och lugnande. Den klassiska massagen utförs med olja direkt på huden, musklerna bearbetas genom knådningar och strykningar så att blodcirkulationen i kroppen ökar och spänningar löses upp.

 

Känd över hela världen

Den klassiska massagen är känd över hela världen och det är en variationsrik massagemetod som utförs allt ifrån en lätt avslappnings massage till tuff idrottsmassage med specifik muskelmassage.

 

Så jobbar jag

Jag startar alltid med att scanna av din kropp stående, för att hitta orsak till ev. smärta eller andra obalanser. Efter massagen utförs stretch/töjning vid behov, samt träningsrådgivning. Önskar du bara en lång och härlig massage så går det också bra.

Ni är välkomna att enklast och snabbast boka här till höger. (Svep med pilen över de olika typerna). I annat fall via mail info@movetraning.se eller telefon 070-66 45 755